facebook
slogan
Üst Bölüm
      HABER DETAYI

Yeşil Çivril'i Tanıyalım - Denizli-Çivril İlçesi


Güzel İlçemizi Bu Tanıtım Yazısı İle Tanıma imkanı bulacaksınız.. Yaşanacak bir yer Yeşil Çivril..


26.03.2012

 YEŞİL ÇİVRİLİ TANIYALIM
ÇİVRİL KAYMAKAMLIĞI - http://www.civril.gov.tr 
ÇİVRİL BELEDİYESİ - http://www.civril.bel.tr/

İLÇENİN TARİHÇESİ

MÖ 3000 yıllarına kadar tarihi uzanan Çivril'in çeşitli yerlerinde bu yıllara ait olduğu belirlenen "Arzava Beylikleri'nin" birçok eseri bulunmuştur. Bu tarihten sonra sırasıyla Frigler, Lidyalılar, Selevki Krallığı, Bergama Krallığı ve Romalılar görülür.
Selçuklular'ın Anadolu'ya yerleşmesiyle Çivril yöresinde Türk egemenliği başlamıştır. Çivril 1910-1911 yıllarında Afyon iline bağlı kaza iken 1925 yılında Denizli iline bağlı ilçe olmuştur.

 COĞRAFİ YAPISI

1499 km².  yüzölçümü ile Denizli ilinin en büyük ilçesi durumundadır. Deniz seviyesinden 840 m ve Denizli-Uşak karayolu üzerinde il merkezine 96 km, Uşak iline 54 km uzaklıktadır. Doğusunda Sandıklı ve Dinar, batısında Karahallı (Uşak), Bekilli, Çal ve Baklan (Denizli), kuzeyinde Sivaşlı (Uşak), ve Sandıklı (Afyon), güneyinde Dazkırı, Evciler (Afyon) ve Baklan (Denizli) ilçeleri bulunmaktadır.

 İLÇENİN NÜFUSU

2008 yılı verilerine göre; merkez ilçe nüfusu 17.299, kasaba ve köylerinin nüfusu 44.302'dir.

 EKONOMİK YAPISI

 Ekonomisi 1960 yılı öncesinde tahıl, bağ, haşhaş ve az miktarda şeker pancarına dayanan ilçenin, 1960 yılından sonra DSİ ve Topraksu Hizmetlerinin gelmesiyle hareketli ve güçlü bir yapıya kavuşmuştur. Her türlü tarımsal ürünler ve hayvancılık yanı sıra pancar, elmacılık, bağcılık, sebzecilik ve su ürünleri önemli gelir kaynağını oluşturmaktadır.
70.000 hektar ziraata elverişli arazide tahıl, şekerpancarı, üzüm, elma üretimi, bunun yanında vişne, kiraz, şeftali gibi ekonomik değeri yüksek meyveler de yetiştirilmektedir.
Çivril-Baklan ovası sulaması adı altındaki sulama .inşaatı devam etmekte olup, 3. kısım Baklan sol sahil sulama inşaatı bitmek üzeredir. 70.000 hektar ziraata elverişli arazinin 28.220 hektarlık kısmı sulanabilmektedir. Tüm inşaatın bitiminde sulanabilir arazi miktarı üç kat daha artacaktır.
Hayvancılığın da büyük önem taşıdığı ilçede 25.000 adet büyükbaş, 87.000 adet küçükbaş, 123.000 adet kanatlı hayvan mevcuttur. Sûni ve tabî tohumlama çalışmalarıyla kültür ırkı hayvancılık geliştirilmektedir.
Işıklı Baraj gölünde yıllık 80-100 ton sazan balığı üretilmektedir. İlçede 3 adet su ürünleri kooperatifi, 4 adet küçük çapta un fabrikası, 3 adet küçük sanayi sitesi vardır.
22.316 hektarlık ormanlık alan mevcut olup, Akdağ serisinde geyik koruma alanı bulunmaktadır.

 
Alt Bölüm
> Sizi Arayalım
> Okulumuz
> Haberler
> Kampanyalar
> Suit Daireler
> Etkinlikler
> 2. Ek Binamız
> Facebook
SÜİT DAİRELER
Bayan kamu görevlileri ve memurlara ait özel suit daireler.
2.EK BİNAMIZ
2. Ek binamız hizmetinize gimiştir.
BİZDEN HABERLER
Duyurularımızı ve basında çıkan habeleri buradan takip edebilirsiniz.
KAMPANYALAR
Apartımızdaki kampanyaları buradan takip edebilisiniz.
Ana Sayfa > Kayıt > Hakkımızda > Görüşler > Albüm > Neden Biz > İletişim
Tüm Hakları Saklıdır. Çivril Kılınç Apart 2009